Intézményi fenntartó
Kapcsolatok
Iskolánkról
Aktuális
Digitális iskola
Kéttannyelvű oktatás
Örökös ökoiskola
British Council Partneriskola
Emelt szintű sportoktatás
Tankönyvek
Leendő elsősök
A tanév rendje
Dátumok, események
E-napló
Erkölcstan és hittan
Ebédbefizetés
Programok, fakultációk
Dokumentumok
Különös közzétételi lista
Tanulmányi eredmények
Nyelvvizsgák
Kompetencia mérés
Táborok
Verseny eredményeink
Alapítvány
Nemzetközi projektek
Szmk oldala
Osztályképek
Velünk történt
Diák Sport Egyesület
Terembérlet
Magántanulói jogviszony
Határtalanul
Hasznos linkek

Az "összetáncolt" kémiaterem

 

2002 őszén merült fel pedagógusokban és szülőkben egyaránt a jótékonysági bál lehetősége. Célunk többrétű volt:
 
 • tartalmas és kellemes program létrehozása, ahol a szülők és pedagógusok egyaránt jelen vannak
 • a bevételt minden esetben egy előre, közösen maghatározott célra fordítjuk a gyerekek javára, mely az oktató munka korszerűsítését jelenti

 

Izgalommal, s őszintén bevallva, félelmekkel álltunk neki a szervezésnek. Nemhogy bált nem szerveztünk még soha, de sokan résztvevői sem voltunk ilyen eseményeknek. Kialakult egy lelkes csapat, mely hozzáfogott a szervezéshez, kézbe vette a lebonyolítást, s így a 6. bál előtt állva már elmondható, hogy próbálkozásaink sikerrel jártak, sőt komoly báli hagyományokat alakítottunk ki.

 

Mik is ezek?

 • Elegáns, bálhoz méltó környezetet alakítottunk ki, kezdve a tombolák csomagolásától a terítésig.
 • Élőzene
 • Meleg vacsora, büfé
 • Tombola, komoly nyereményekkel, fődíjakkal (utazási utalvány külföldre, egy hetes nyaralás belföldön, AMC készlet, egész éves parkoló bérlet, stb.)
 • Műsor

 

Műsorok az évek sorrendjében

 

 • Afrikai tánc-és ruhabemutató


 • Ír táncbemutató


 • Görög táncbemutató


 • Latin táncbemutató

 

 • Rippel fivérek showműsora


   

 

Minden évnek más-más célja volt:

 

Első alkalommal a természettudományi termet szerettük volna úgy korszerűsíteni, hogy ott a tanulói kísérletek elvégezhetőek legyenek, a gyerekek egészségét, biztonságát mindezek közben semmi ne veszélyeztesse. A terem elkészültekor jelent meg az akkor Újpest újság néven kiadott lapban egy szülő cikke "összetáncolt kémiaterem" címmel, melyben beszámolt a bál hangulatáról, eredményéről.

A második alkalommal a köszöntő pezsgőt már ebben a teremben ihattuk meg. Ekkor az iskolaudvar korszerűsítése, játékkal, pihenőhelyekkel való felszerelése volt a cél. Sikerült megvalósítanunk elképzelésünket, de az örömbe üröm is vegyül. Sajnos tanulóink 2 évig élvezhették ezeket az eszközöket. Az udvart hátulról, az erdő felöl folyamatosan "látogató" vandálok tönkretették a fajátékot s a padokat, így másképp kell megoldanunk az udvari szabadidő eszközellátását.

A harmadik évben a nyelvi labor kialakítása lett a cél. Kéttannyelvű iskolaként magas nyelvtudásbeli célokat tűztünk ki, melynek egyik hatékony segítő eszköze lehet a megfelelő technika alkalmazása. A terv, a lehetőségek meglátása odáig vezetett, hogy a nyelvi labor gondolatát továbbfejlesztve egy multimédiás terem kialakítására kerülhetett sor, mely egyszerre több funkciót is képes betölteni.

A negyedik bálon oktatást segítő eszközökért folyt a tánc. Ekkor vásároltunk sok olyan sporteszközt, melyet a gyerekek az iskolaudvaron tudnak a szabadidőben használni, illetve digitális oktatófilmeket, fizikai kísérletet bemutató eszközöket, audiovizuális eszközöket.

Az elmúlt évben a rajzterem korszerűsítése lett a cél, ez az egyedüli termünk, ahol még régi bútoraink vannak. Bízom benne, hogy a következő pohárköszöntőt már itt mondhatom.

 

Az elmúlt bálok hangulatáról a következő képek adnak ízelítőt.

 

Természetesen a bál bevétele nem fedezte maradéktalanul egyik évben sem a költségeket. Minden évben egyéb szponzori támogatásból, iskolai költségvetésből, az intézménynek felajánlott 1%-ból egészítettük ki a kiadásokat.
Büszkeséggel és jó érzéssel tölt el, hogy egy ilyen - szerintem példaértékű összefogással - komoly eredményeket elérve tudtuk a gyerekek mindennapi tanulását segíteni, saját munkánkat korszerűbbé, hatékonyabbá tenni.


A következő bál időpontja: 2014. február 22. szombat 19 óra, melyre mindenkit szeretettel várunk.


Célokban az elkövetkezendő években sem lesz hiány, további támogató közreműködését kollégáim és a gyerekek nevében mindenkinek köszönöm.

 

lap tetejére