Intézményi fenntartó
Kapcsolatok
Iskolánkról
Aktuális
Digitális iskola
Kéttannyelvű oktatás
Örökös ökoiskola
British Council Partneriskola
Emelt szintű sportoktatás
Tankönyvek
Leendő elsősök
A tanév rendje
Dátumok, események
E-napló
Erkölcstan és hittan
Ebédbefizetés
Programok, fakultációk
Dokumentumok
Különös közzétételi lista
Tanulmányi eredmények
Nyelvvizsgák
Kompetencia mérés
Táborok
Verseny eredményeink
Alapítvány
Nemzetközi projektek
Szmk oldala
Osztályképek
Velünk történt
Diák Sport Egyesület
Terembérlet
Magántanulói jogviszony
Határtalanul
Hasznos linkek

Szabadidős programok, fakultációk

Mottónk, a következő:
" Az unatkozó gyerek a legveszélyesebb gyerek"

 

Ahhoz, hogy diákjaink ne unatkozzanak, meg kell nekik tanítani, hogy mivel, hogyan lehet hasznosan, értelmesen és mégis kellemesen eltölteni a tanuláson túli időket. Az unalom az utcára, nem megfelelő társaságba, kontrol nélküli világba tereli a gyerekeket akkor, amikor egyébként is a legveszélyesebb, legérzékenyebb korban — kamaszkor — vannak.

 

Természetesen a család szerepét, mintát adó voltát átvállalni nem akarjuk, s nem is tudjuk. Kínálatunkkal viszont hozzá tudunk ahhoz járulni, hogy lakóhelyéhez közel, tehetségének és érdeklődésének megfelelő szabadidős programot válasszon.

 

Az épületben található közművelődési csoport foglalkozásain, tanfolyamain „helyben” részt tudnak venni diákjaink.

 

A fentieken túl az iskola szervezésében számos fakultáción és diáksport szakosztályi edzéseken vehet részt. Néhány a kínálatból:

  • Fakultációk, tehetséggondozás: matematika felviteli felkészítés, kémiai kísérletek, furulya, kézművesség, rajz-grafika, énekkar, informatika, színjátszás, ökoszakkör
  • Idegen nyelven tartott fakultációk: angol mese és gyerekirodalom,  nyelvvizsga előkészítők
  • Sport szakosztályaink: röplabda, kosárlabda, futball, kézilabda, torna, természetesen több korcsoportnak.
  •  Fejlesztő foglalkozások: matematika, magyar nyelv-és irodalom tantárgyakból

 

 

Ősszel és tavasszal kerékpár és evezős túrákon próbálhatja ki mindenki - természetesen a szülők is- állóképességüket. Télen egy hetes ausztriai sí táborra van lehetőség, ahol a felszerelést a DSE biztosítja. Nyáron evezős táborban, nomád körülmények - sátor, bográcsos főzés- mellett lehet megélni, milyen is az élet TV, computer és egyéb technikai eszközök nélkül. A résztvevők növekvő létszáma azt mutatja, hogy egyre nagyobb igény van az ilyenfajta kikapcsolódásra, s egy életre szóló élményhez jut az, aki egyszer kipróbálja.

 

Tanítványainknak több mint a fele egyéb nyári táborokon is részt vesz az ország különböző területén, énekkarosaink pedig rendszeresen utaznak külföldre.

 

Már hagyománnyá vált, hogy az év során 6-10 napos utat szervezünk az Egyesült Királyság országaiba, ahol a szigetvilág kultúráját, hagyományait, történelmét ismerik meg a gyerekek. Nem utolsó sorban ez jó alkalom a megszerzett nyelvtudás „élesben” való kipróbálására, s egyben motiváció a további tanulásra.

 

lap tetejére